Europska Ljetna škola Franjine ekonomije

Europska Ljetna škola Franjine ekonomije ima za cilj obraditi jednu od ključnih tema ekonomskog i društvenog života našeg vremena, a to je raspodjela bogatstva i cjeloviti ljudski razvoj u interdisciplinarnoj perspektivi, s naglaskom na perspektivi socijalnog nauka Crkve.

Primarni cilj Ljetne škole je kroz predavanja uglednih stručnjaka potaknuti i osposobiti polaznike na cjelovito razumijevanje suvremenih ekonomskih kretanja vezanih uz raspodjelu bogatstva s posebnim naglaskom na cjeloviti razvoj. Također, polaznici će usvojiti znanja o pristupu i doprinosu Franjine ekonomije, kao i znanja o različitim sustavima etičke prosudbe suvremenih procesa te doprinosima socijalnog nauka Crkve.

Sekundarni cilj Ljetne škole je potaknuti umrežavanje i razvoj novih međunarodnih projekata kako u kontekstu akademske zajednice tako i u kontekstu tematskih cjelina Franjine ekonomije. Uz predavanja uglednih stručnjaka, Ljetna škola će pružiti mogućnost intenzivnog rada u grupama, kao i prakticiranje prezentacijskih vještina u međunarodnom okruženju.

Na Europskoj Ljetnoj školi Franjine ekonomije, studenti će se uključiti u cjelovito obrazovno iskustvo koje obuhvaća širok raspon ekonomskih i društvenih tema. Program će se baviti socijalnim naukom Crkve, pomažući studentima povezati cjeloviti ljudski razvoj s bogatstvom. To uključuje primjenu biblijskih perspektiva i socijalne doktrine Crkve na razumijevanje bogatstva. Važnost etike u kontekstu društvenog pristupa bogatstvu bit će ključna tema, naglašavajući njezinu važnost u ekonomskim praksama. Razvoj kritičkog mišljenja bit će potican tijekom cijelog tečaja, što će kulminirati oblikovanjem i prezentacijom završnog projekta. Ovaj holistički pristup osigurava da studenti napuste ljetnu školu s dubokim i nijansiranim razumijevanjem distribucije bogatstva i njezinih širih implikacija za društvo.

Studenti upisani na Europsku Ljetnu školu Franjine ekonomije bit će obavezni prisustvovati svim predavanjima i radionicama. Također, kako bi stekli 3 ECTS boda, morat će napisati rad u dogovoru s jednim od profesora. Unatoč ovim akademskim obvezama, studenti će imati dovoljno slobodnog vremena za uživanje u prekrasnom okruženju Splita i Dalmacije, osiguravajući tako uravnoteženo i obogaćujuće iskustvo.

Na ovom OBRAZAC se studenti Sveučilišta u Splitu mogu prijaviti za sudjelovanje. Broj splitskih studenata je ograničen na 15. Ukoliko studenti drugih hrvatskih sveučilišta žele sudjelovati na Ljetnoj školi, neka nam se jave mailom ili ovdje na stranici.